Förlora för att vinna – Eva Holmquist

Tänk dig att du blir skickad som diplomat till en annan planet. Ditt uppdrag- upptäcka, undersöka, samla fakta och vara en källa för diplomati planeterna emellan. Tänk också att du upptäcker att allt inte är som det ska på planeten och fundera på vad du hade gjort. Hur hade du reagerat på stora orättvisor? Hur hade du reagerat på att man skickade ut barn i krig?

Det här är vad som händer Soi (Sophie) när hon skickas till planeten Vailao och i den här boken får vi följa henne under hennes tid på planeten. Vistelsen blir nämligen inte alls lika lätt som hon först tänkt. Av många olika anledningar.

Det här är en fantasybok och jag är kluven till vad jag tycker och känner. Jag är inte någon fantasy-tjej egentligen, så det här med att föreställa mig rymdvarelser som ändrar skepnad likt fjärilar, rymdvareler med linjer runt kroppen, linjer som kan skifta färg, det är inte riktigt min bit kaka om man så säger. Dock kan jag inte låta bli att fnissa lite åt att jag ser Vailanerna ungefär som de där maskarna som finns i sandbanorna i Super Mario-spelen och det är nog inte riktigt så de ser ut de kära rymdinvånarna.

Det här är iaf en klar ungdomsbok även om det faktiskt rör ganska vuxna och krångliga diplomatiska problem. Den är inte helt enkel på det viset. Dock tycker jag att den blev mer spännande på slutet och när man väl inser hur allt hänger samman då inser man att det är ungefär samma drivkraft som gör att inte Jorden är full av happy people som alla en lika stor del av jordens tillgångar och resurser… Klart ok att läsa!

9789198013924_200_forlora-for-att-vinna_haftad bild från Bokus.com

Annonser
Categories: böcker | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: