Stjärnklart

På tal om bilden från igår..15871821_10154440682059011_6739342555835356756_n Har ni någon gång fascinerats över rymden och dess fantastiska vidd? Funderat över hur stort det måste vara? Vad finns där universum tar slut? Det är liksom rätt ogreppbart när man börjar fundera.

Igår när vi tittade på stjärnorna hade jag med mig lilla gänget ”klokafunderare” i bilen. Vi pratade om Månen och Venus och när vi konstaterade att det är Månen och Venus vi ser kommenterade någon att så inte kunde vara fallet för då är ju Månen mycket större än vad Venus är.. och så fick vi diskutera hur långt bort Venus måste vara om nu Månen är så stor och Venus så liten. Galet är vad det är. Hur många Månar går det på en Venus? Hur många Tellus i solen? Och hur stora är egentligen de stjärnor vi ser om de är så små när vi ser dem, men de ändå är så långt borta?

Rymden är fascinerande, vår plats i universum också. Finns det månne liv på andra planeter i andra galaxer? Är vi månne bara i en galax, runtburna i en katts halsband? (om ni sett MIB vet ni vad jag menar)

Tjoflöjt!

Annonser
Categories: tankar | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: