Fredagshäng vid köksbordet

Så var det fredag igen och jag har tillbringat förmiddagen här vid köksbordet. Jag har rättat och fyllt i resultat för min tysk8´s prov vad gäller läs/hör/skrivande och sen har jag läst och försökt skriva ihop en början på det som ska vara inlämningsuppgift 1A på min specialpedagogikskurs. Det är sannerligen inte enkelt att plöja 200 sidor och försöka dels formulera något som var nytt, någon fråga man vill lyfta och koppla detta till sin egen verksamhet på 200 ord. Himmel så mycket det finns att fundera kring när man tänker på barn  och vuxna med funktionsnedsättningar och de rättigheter de har i samhället. Eller bristen på  rättigheter som funnits om man så säger.

Annars har det rullat på. Ce har blivit tonåring, vilket också är galet. Tänk att det är tretton år sedan man vankade på neonatalen i hopp om att de skulle hitta vad som var fel med vår lilla förstfödda. Som tur var var det ”bara” en infektion så antibiotika fick henne på rätt köl igen. Nu har vi en donna som är en hejare på det mesta och med en tonårings tänk och funderingar. Tonårsmorsa minsann.

Skidåkning står på agendan. Det är trots allt februari. I onsdags var jag med jobbet på Isaberg och åkte skidor. Det är en förmån att få sådana dagar.  Att umgås med elevjuvelerna i skidbacken ger en både möjlighet att mingla lite, lära känna dem på andra plan och se dem i en helt annan situation än i klassrummet. Me like!

Hoppas att ni alla har en go helg!

Annonser
Categories: tankar | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: